In each question below is given a statement followed by two assumptions numbered I and II. You have to consider the statement and the following assumptions and decide which of the assumptions is implicit in the statement.
Give answer
| 17. | Statement: The campaign of 'Keep your city clean' started by the Civil Council did not evoke any response from the citizens. Assumptions:
|
|||||||||
Answer: Option E Explanation: According to the statement, the campaign did not get any response from citizens. This means that people are not interested in keeping the city clean and the campaign has failed. So, both I and II are implicit. |
| 18. | Statement: All existing inequalities can be reduced, if not utterly eradicated, by action of governments or by revolutionary change of government. Assumptions:
|
|||||||||
Answer: Option A Explanation: Since inequality can be reduced, it means that it is not natural but created. So, I is implicit. Nothing is mentioned about people's response. So, II is not implicit. |
| 19. | Statement: A's advice to B - "Go to Jammu via Amritsar - the shortest route". Assumptions:
|
|||||||||
Answer: Option A Explanation: A has advised B the route to Jammu. This means that B wishes to go to Jammu. So, I is implicit. The statement mentions only A's advice to B. So, II is not implicit. |
| 20. | Statement: The education of a student at collegiate level, not taking into account maintenance expenses, costs four hundred rupees a year. Collegiate education is thus drawing heavily upon the national resources of an impoverished community. So college education should be restricted to a brilliant few. Assumptions:
|
|||||||||
Answer: Option E Explanation: The use of the words 'impoverished community' in the statement makes I implicit while the phrase 'college education should be restricted to a brilliant few' makes II implicit. |
| 21. | Statement: 'Double your money in five months.' - An advertisement. Assumptions:
|
|||||||||
Answer: Option B Explanation: The truth or falsity of the promise made in the statement cannot be judged. So, I is not implicit. Since the concerned firm advertises with the assurance that money can be doubled quickly by investing with it, so II is implicit. |
| 22. | Statement: Why don't you go to the court if the employer does not pay you the Provident Fund contribution? Assumptions:
|
|||||||||
Answer: Option E Explanation: Clearly, the statement encourages one to go to court to get his Provident Fund from his employer. This implies that the issue comes under the jurisdiction of courts and that it is the right of the employee to claim his Provident Fund. So, both I and II are implicit. |
| 23. | Statement: His recent investment in the shares of Company A is only a gamble. Assumptions:
|
|||||||||
Answer: Option C Explanation: The use of the world 'gamble' indicates that he may either gain or lose in the deal. |
| 24. | Statement: You know that your suit is excellent when people ask about your tailor who tailored the suit. Assumptions:
|
|||||||||
Answer: Option A Explanation: The statement mentions that if the people ask about the tailor, your suit is good. This means that people ask only in the situation when the thing is good. So, I is implicit. The criteria of an excellent suit is not mentioned. So, II is not implicit. |
