| 41. | The non-permanent members of the Security Council of the UN elected by the General Assembly for two years term at present include (2-year term which begins on the January 1, 2011) |
|||||||
Answer: Option D Explanation: For the 2-year term which begins on the January 1, 2011, the elected non-permanent members for this 2-year period will be Colombia, Germany, India, Portugal, and South Africa. |
| 42. | Which of the following is a cultural organisation? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 43. | The international township built near Pondicherry in India in coloration with UNESCO is called |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 44. | Which of the following is the headquarters of World Trade Organisation (WTO)? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 45. | When was the South Asian Association for Regional Co-operation (SAARC) formed? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 46. | The five permanent members of UN security council are |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 47. | How many former republics of USSR have become members of the Commonwealth of Independent States? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 48. | Who was the first Indian to be President of UN General Assembly? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
