| 9. | G-15 is a group of |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The G15, a group of 17 developing countries from Asia, Africa and Latin America, was set up to foster cooperation and provide input for other international groups, such as the World Trade Organization and the Group of Seven rich industrialized nations. The G15 focuses on cooperation among developing countries in the areas of investment, trade, and technology. The membership of the G15 has expanded to 18 countries, but the name has remained unchanged. |
| 10. | Which of the following is not an agency of U.N.? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 11. | Which of the following country is not a member of G-7? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 12. | Where was the first ever security Council Summit meeting held in early 1992? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 13. | Which of the following countries is not a member of a SAARC |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 14. | The NAM summit which demanded expansion of the United Nations Security council had met at |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 15. | The first General Secretary of UNO was |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 16. | The UNO was founded at |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
