| 65. | In which decade was the transistor invented? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: On December 23, 1947, William Shockley, Walter Brattain and John Bardeen, of Bell Labs, announced their discovery of the point-contact germanium transistor to management. |
| 66. | What device for new parents did Ann Moore invent in 1969? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Ann got the idea for the Snugli infant carrier from the traditional African baby carriers she observed while a volunteer for the Peace Corps in Africa. |
| 67. | Who invented Electric Generator? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 68. | When were blue jeans invented? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The first blue jeans were invented by tailor Levi Strauss, who invented tougher working pants for the miners of the California Gold Rush. |
| 69. | What inspired reflecting road lights to be invented? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: In 1933, Englishman Percy Shaw was driving home when he saw a cat's eyes reflecting. He had been headed straight towards a fence with the cat on it, but on the other side was a drop of hundreds of feet. |
| 70. | In which decade was the telegraph invented? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: On May 24, 1844, Samuel Morse send his famous message, "What hath God wrought?" |
| 71. | The first hand glider was designed by...? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 72. | Who is often called the 'first African-American' inventor? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Banneker was a member of the planning committee that designed Washington, DC along with Pierre L'Enfant. When L'Enfant was fired Banneker recreated the plans from memory. |
