| 97. | Who invented Gramophone? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 98. | Who was the first American female to patent her invention, a method of weaving straw with silk? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Mary was not the first American woman inventor to be sure, there were many female inventors before her, but they never bothered to get a patent. |
| 99. | What plaything was invented by Joe McVicker in 1956? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The stuff was originally intended to be wallpaper cleaner! (I used to eat this as a child) |
| 100. | This part-time race car driver invented the bucket seat in 1969. Who was he?? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: McQueen died in 1980 from a rare form of lung cancer. |
| 101. | What Benjamin Franklin invented? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Invented in 1760. A list of Benjamin Franklin's inventions reveals a man of many talents and interests. It was the scientist in Ben that brought out the inventor. His natural curiosity about things and the way they work made him try to find ways to make them work better. Ben had poor vision and needed glasses to read. He got tired of constantly taking them off and putting them back on, so he decided to figure out a way to make his glasses let him see both near and far. He had two pairs of spectacles cut in half and put half of each lens in a single frame. Today, we call them bifocals. |
| 102. | What now-ubiquitous device was invented by Zenith engineer Eugene Polley in 1955? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The first wireless remote control for television was called Flashmatic. (Remember when you had to get up to change the channel?) |
| 103. | Who perfected GENETIC ENGINEERING? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Genetic Engineering, the technique of DNA cloning was perfected by Stanley Cohen and Herbert Boyer in 1973. |
| 104. | In which decade was the telephone invented? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Alexander Graham Bell's notebook entry of 10 March 1876 describes his successful experiment with the telephone. Speaking through the instrument to his assistant, Thomas A. Watson, in the next room, Bell utters these famous first words, "Mr. Watson -- come here -- I want to see you". |
