| 17. | What beverage was invented by Charles Alderton in 1885 in Waco, Texas? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The cherry-flavored cola made its debut at Morrison's Old Corner Drugstore. |
| 18. | Who invented the phonograph? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: John Kruesi was a mechanic for Edison, and Kruesi built the phonograph. Edison designed it, and later improved the phonograph. |
| 19. | What invention by Garnet Carter made its debut at the Fairyland Inn Resort in Lookout Mountain, Tennessee, in 1927? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: It was originally called 'Tom Thumb Golf'. |
| 20. | This African-American woman physical therapist worked with soldiers disabled in World War II. She invented a device that helped the disabled to eat by delivering food through a tube to a mouthpiece. |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Unfortunately Blount could never get anyone to buy her invention. Finally, in 1952 she sold the rights to the French government. |
| 21. | What toy was invented by Joshua Lionel Cowen around 1900? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: His middle name, Lionel, is the source of the Lionel Train brand name. |
| 22. | Who invented Bakelite? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Leo Hendrik Baekeland invented the first plastic called Bakelite. |
| 23. | What George Pullman invented? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Invented in 1857. |
| 24. | What office item was invented by Bette Nesmith Graham in 1951? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Bette's other claim to fame was being the mother of Michael Nesmith of the Monkees. |
