| 81. | Who among the following invented the small pox vaccine? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 82. | Which of the following was first patented by an Australian in 1889? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Electric Drill was the invention of Arthur James Arnot. On 20 August 1889 he patented his design while working for the Union Electric Company in Melbourne. His original design was meant primarily for drilling rock to find coal! |
| 83. | What Enrico Fermi invented? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Invented in 1942. |
| 84. | What charge card, developed in 1950, was the first to be accepted nationally in the US? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The card was invented by Frank McNamara and Ralph Schneider. |
| 85. | When was the first elevator built? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The first elevator was built in the palace of King Louis XV. It only traveled up one floor, and was hand powered by men inside the chimney. |
| 86. | Which insurance salesman invented the fountain pen in 1884? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Lewis Edson Waterman patented the first practical fountain pen in 1884. |
| 87. | Who invented the Spinning Jenny? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Awarded a Patent in 1770. It used 8 bobbins at once. |
| 88. | Who had an explosive idea and first patented DYNAMITE? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Alfred Noble patented dynamite in 1876. Nobel left $9 million in his will to be used as awards for people whose work benefit humanity - The Nobel Peace Prize etc. |
