| 49. | In which decade was the Internet first implemented? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The first message ever sent over what is now called the Internet took place at 10:30PM on October 29, 1969. Back then, the Department of Defense called it ARPAnet (Advanced Research Projects Agency network). |
| 50. | What groovy item was invented by Englishman Edward Craven Walker in 1963? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Groovy, baby! Lava lamps, which were a fixture in every hip pad in the 1960s and 70s, featured a mixture of water and colored oil that created swirl patterns when heated by a light bulb. |
| 51. | Who invented the first controllable flying AEROPLANE (AIRPLANE)? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Wilbur and Orville Wright made the first successful controlled powered flight at Kitty Hawk, North Carolina, in December 1903. The twelve second flight covered a distance of 120 feet and an altitude of just ten feet. |
| 52. | In which decade was the SPICE simulator introduced? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: SPICE (Simulation Program with Integrated Circuit Emphasis) was introduced in May 1972 by the University of Berkeley, California. |
| 53. | In which year was MIDI introduced? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 54. | What piece of clothing was invented by French fashion designer Louis Reard in 1946? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The bikini, a two-piece swimsuit named for the Bikini Atoll in the Pacific, made its debut on July 5, 1946. |
| 55. | Who invented Airship (rigid)? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 56. | This English inventor is known as the 'Father of Computing.' |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Mauchly and Eckert invented the ENIAC computer. Farnsworth was a pioneer of early television. |
