| 41. | Who invented Dynamite? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 42. | Who came up with the idea for INSTANT MASHED POTATO? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Instant mash was invented by Edward A Asselbergs, a Canadian, in 1962. The mash is actually dehydyated potato flakes. |
| 43. | William Frederick is credited with the invention of the modern frisbee in the mid 1950's. In 1957 the Wham-O Company bought his idea and the rest is history. They named the toy after William Frisbie who was a ________? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Frisbie made a brand of pies that were popular with Yale students in the 1870's. After eating the pies they would throw the pie tins through the air. |
| 44. | CORN FLAKES - Who made them first? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Will Keith Kellogg discovered the corn flake, by mistake, in 1906. They were the result of an experiment which went wrong. |
| 45. | Who developed the idea of Crop Rotation? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Viscount Charles 'Turnip' Townsend developed this revolutionary concept. |
| 46. | For over 500 years, paper was only available and sold as single sheets. In 1902, an inventive Australian used half size sheets of paper, a bit of glue and cardboard to create the what? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Birchall's of Launceston in Tasmania started selling the world�s first notepads, calling them 'Silvercity Writing Tablets' after J A Birchall thought it would be a good idea to back sheets of paper with cardboard and glue them together at the top. His British paper suppliers weren�t so keen, but, they were persuaded by Birchall that it was a good idea! |
| 47. | What Elmer A. Sperry invented? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Invented in 1911. |
| 48. | What did cardiologist Dr. Paul Zoll invent in Massachusetts in 1952? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The pacemaker is an electrical device that regulates the heartbeat. |
