65. | The television serial 'Charitraheen' is based on the famous novel of which of the following authors? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
66. | 'The Gathering Storm' is written by |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
67. | The owner of Star TV is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
68. | 'Alice in Wonderland' the famous TV serial is based on a book written by |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
69. | The film 'Salaam Bombay' was directed by |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
70. | Who said "God helps those who help themselves"? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The phrase "God helps those who help themselves" is a popular motto which emphasizes the importance of self-initiative. The phrase originated in ancient Greece, occurring as the moral to one of Aesop's Fables, and later in the great tragedy authors of ancient Greek drama. It has been commonly attributed to Benjamin Franklin, however the modern English wording appears earlier in Algernon Sidney's work. It is mistaken by many to be a Bible quote, however the phrase does not occur in the Bible. Some Christians have criticized it as actually against the Bible's basic message of God's grace. |
71. | Who directed the film 'Sardar'? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
72. | In which year was the 'All India Radio' set up? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |