73. | Which of the following is a biography of the Lady Mountbatten? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
74. | Aurobindo was the author of |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
75. | Who wrote the book 'Reminiscences of the Nehru Age'? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
76. | Which of the following English films was the first one to be dubbed in Hindi? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
77. | Who is the author of famous statement: "That Government is the best which governs least"? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Henry David Thoreau 1849 "We've heard it said, that government is best which governs least. That government is best which governs not at all, and when men are prepared for it, that will be the kind of government they will have.
|
78. | Who directed the film '1942: A love story'? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
79. | The famous book 'Anandmath' was authored by |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Anand Math is a 1952 Hindi patriotic-historical film directed by Hemen Gupta, based on 'Anandamath', the famous Bengali novel written by Bankim Chandra Chattopadhyay in 1882. The novel and film are set in the events of the Sannyasi Rebellion, which took place in the late 18th century in eastern India, especially Bengal. |
80. | 'Mirchchhakatika' was written by |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |