Here you will find all the important problems and questions of s
Strength of Material. We provide all the necessary questions which are asked in exam.
| 41. | Pick up the incorrect statement |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 42. | The shape of the bending moment diagram over the length of a beam, having no external load, is always |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 43. | The deflection due to couple M at the free end of a cantilever length L is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 44. | A three-hinged arch is said to be : |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 45. | The ratio of elongations of a conical bar due to its own weight and that of a prismatic bar of the same length, is |
|||||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 46. | In a loaded beam, the point of con-traflexture occurs at a section where |
|||||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 47. | The weakest section of a diamond riveting, is the section which passes through |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 48. | The ratio of strengths of solid to hollow shafts, both having outside diameter D and hollow having inside diameter D/2, in torsion, is |
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
