Here you will find all the important problems and questions of s
Strength of Material. We provide all the necessary questions which are asked in exam.
| 1. | The force in DB of the truss shown in below figure is 
 | |||||||||
| 
 Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. | 
| 2. | The energy stored in a beam of length L subjected to a constant B.M. is | |||||||
| 
 Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. | 
| 3. | If the rivets in adjacent rows are staggered and outermost row has only one rivet, the arrangement of the rivets, is called | |||||||
| 
 Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. | 
| 4. | A reinforced concrete beam is assumed to be made of | |||||||
| 
 Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. | 
| 5. | The radius of gyration of a rectangular section is not proportional to | |||||||
| 
 Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. | 
| 6. | In a tension test, the yield stress is 300 kg/cm2, in the octa hedral shear stress at the point is: 
 | |||||||
| 
 Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. | 
| 7. | A beam is said to be of uniform strength, if | |||||||||
| 
 Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. | 
| 8. | The region of the cross-section of a column in which compressive load may be applied without producing any tensile stress, is known as the core of the cross-section. In circular columns the radius of the core, is | |||||||||
| 
 Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. | 
