Here you will find all the important problems and questions of s
Strength of Material. We provide all the necessary questions which are asked in exam.
9. | The shear stress at any section of a shaft is maximum |
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
10. | When loads are applied proportionately to a frame structure containing its members in one plane, the structure is called |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
11. | In a beam, the neutral plane |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
12. | The range within which a load can be applied on a rectangular column, to avoid any tensile stress, is |
|||||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
13. | A simply supported beam carrying a uniformly distributed load over its whole span, is propped at the centre of the span so that the beam is held to the level of the end supports. The reaction of the prop will be |
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
14. | A shaft turning 150 r.p.m. is subjected to a torque of 150 kgm. Horse power transmitted by the shaft is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
15. | Influence lines are drawn for structures |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
16. | If a rectangular beam measuring 10 x 18 x 400 cm carries a unformly distributed load such that the bending stress developed is 100 kg/cm2. The intensity of the load per metre length, is |
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |