| 49. | On a clean glass plate a drop of water spreads to form a thin layer whereas a drop of mercury remains almost spherical because |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 50. | Sound of frequency below 20 Hz is called |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 51. | RADAR is used for |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 52. | Materials for rain-proof coats and tents owe their water-proof properties to |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 53. | Point A is at a lower electrical potential than point B. An electron between them on the line joining them will |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 54. | On a rainy day, small oil films on water show brilliant colours. This is due to |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 55. | Lux is the SI unit of |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The SI unit of intensity of illumination (illuminance) is the lux. An illuminance of 1.0 lux is produced by 1.0 lumen of light shining on an area of 1.0 m^2. |
| 56. | Of the following properties of a wave, the one that is independent of the other is its |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
