| 9. | Natural radioactivity was discovered by |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 10. | Rainbow is produced when sunlight fall on drops of rain. Which of the following physical phenomena are responsible for this?
|
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 11. | One should not connect a number of electrical appliances to the same power socket because |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 12. | Large astronomical telescopes always use as objective |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 13. | Identify the vector quantity from the following |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 14. | Radiocarbon dating technique is used to estimate the age of |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 15. | In which of the following industries is mica as a raw material? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 16. | Sir C.V. Raman was awarded Nobel Prize for his work connected with which of the following phenomenon of radiation? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
