41. | Deficit financing means that the government borrows money from the |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
42. | The condition of indirect taxes in the country's revenue is approximately |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
43. | Which of the following is not viewed as a national debt? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
44. | Non Tax revenues can be increased by improving the working of the |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
45. | Which of the following is the first Indian private company to sign an accord with Government of Myanmar for oil exploration in two offshore blocks in that country? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
46. | In pursuance with the recommendations of Narsimhan Committee, the RBI has framed new guidelines |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
47. | Excise duty is a tax levied on the |
|||||||
Answer: Option C Explanation: What is Excise Duty? Is it collected by the State Government or the Central Government? How is it different from Sales Tax? Excise duty is a tax on manufacture or production of goods. Excise duty on alcohol, alcoholic preparations, and narcotic substances is collected by the State Government and is called "State Excise" duty. The Excise duty on rest of goods is called "Central Excise" duty and is collected in terms of Section 3 of the Central Excise Act, 1944. Sales Tax is different from the Excise duty as former is a tax on the act of sale while the latter is a tax on the act of manufacture or production of goods.
|
48. | Debenture holders of a company are its |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |