49. | Our financial system has provided for the transfer of resources from the centre to the states; the important means of resource transfer are |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
50. | States earn maximum revenue through |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
51. | The first wholly Indian Bank was set up in |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
52. | The central co-operative banks are in direct touch with |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
53. | In the state of India, the State Financial Corporation have given assistance mainly to develop |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
54. | The currency convertibility concept in its original form originated in |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
55. | Which of the following items would not appear in a company's balance sheet? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
56. | If the cash reserve ratio is lowered by the RBI, its impact on credit creation will be to |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |