65. | Deficit financing leads to inflation in general, but it can be checked if |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
66. | Depreciation means |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
67. | Since independence, both development and non-development expenditures have increased; the increase in the former being a little more than in the other. Non-development expenditure involves
|
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
68. | In the second nationalization of commercial banks, ___ banks were nationalized. |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
69. | Devaluation of a currency means |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
70. | In the last one decade, which one among the following sectors has attracted the highest foreign direct investment inflows into India? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
71. | Gilt-edged market means |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
72. | ICICI is the name of a |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |