| 49. | Which of the following is used as a lubricant? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 50. | Tetraethyl lead is used as |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 51. | The variety of coal in which the deposit contains recognisable traces of the original plant material is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 52. | The hardest substance available on earth is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 53. | Bromine is a |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 54. | Which of the gas is not known as green house gas? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: In order, the most abundant greenhouse gases in Earth's atmosphere are: * water vapor * carbon dioxide * methane * nitrous oxide * ozone * chlorofluorocarbons |
| 55. | Quartz crystals normally used in quartz clocks etc. is chemically |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 56. | Washing soda is the common name for |
|||||||
Answer: Option A Explanation: What is the scientific name for washing soda? Sodium carbonate (also known as washing soda or soda ash), Na2CO3 is a sodium salt of carbonic acid. Scientific name for baking soda? Sodium bicarbonate or sodium hydrogen carbonate is the chemical compound with the formula NaHCO3. Sodium bicarbonate is a white solid that is crystalline but often appears as a fine powder. Since it has long been known and is widely used, the salt has many related names such as baking soda, bread soda, cooking soda, and bicarbonate of soda. |
