| 9. | Raja Ravi Verma, was famous in which of the fields? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 10. | Pandit Vishwa Mohan Bhatt, who has won the prestigious 'Grammy Awards' is an exponent in which of the following musical instruments? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 11. | Who is Larry Pressler? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 12. | Girilal Jain was a noted figure in which of the following fields? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 13. | Who is known as the 'Lady with the Lamp'? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 14. | Gangubai hangal is the name associated with |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 15. | Who is known as 'Trimurthy of Carnatic Music'? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Three great saint composers - Thyagaraja, Muthuswami Dikshitar and Shyama Sastri are known as the 'Trimurti' of Carnatic music. They were not only contemporaries during the later half of the 18th century and the beginning of the 19th century, but were also, incredibly, born in the same town of Thiruvarur in the Thanjavur district of Tamil Nadu. |
| 16. | Naina Devi, was associated with field of? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
