| 41. | Our skin, when exposed to excess sunlight, becomes dark. This is because our skin pigments called |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 42. | Plants growing on sand are called as |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 43. | Plants developing in dry conditions are |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 44. | Most of the red, blue and purple colours of plants are due to a pigment called |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Anthocyanin - A blue, violet, or red flavonoid pigment found in plants. |
| 45. | Myopia is connected with |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 46. | Prothrombin which helps in clotting of blood is released by |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 47. | Of the following taxonomic categories which is the most inclusive (i.e. is the highest in hierarchy)? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 48. | Potato is a modified form (outgrowth) of |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
