1. | Mycobacterium leprae causes leprosy, Corynebacterium diphtheria causes diphtheria and Vibrio comma causes |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Vibrio cholerae (also Kommabacillus) is a gram negative comma-shaped bacterium with a polar flagellum that causes cholera in humans |
2. | Ptyalin is an enzyme produced in the |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
3. | Nitrogen is fixed in ecosystems in ways stated below. Which one of the statements below is false? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
4. | Pollen grains in plants are produced in |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
5. | Pollination by wind is called |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
6. | Mutation is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
7. | Oxyreductases, transferases, hydrolases, lyases, isomerases and ligases are all classes of |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
8. | Plants that grow under average temperature and moisture are called |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |