Irrigation - Section 1
Irrigation is a part of this engineering and we provide many MCQs to solve which
are related to this field. You can click on this section to get the questions.
41. | Attracting groynes are built |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
42. | The measure to remove water logging of land, is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
43. | F.S.L. of a canal at its head with respect to parent channel is kept |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
44. | The difference in level between the top of a bank and supply level in a canal, is called |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
45. | Pick up the incorrect statement from the following |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
46. | If B and d are the bed width and depth of a channel in metres, the combined losses due to evaporation and seepage in cumecs per kilometre length of the channel, is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
47. | The length of a meander is the distance along the river between the tangent point of one curve to the tangent point of |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
48. | Irrigation canals are generally aligned along |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |