Irrigation - Section 1
Irrigation is a part of this engineering and we provide many MCQs to solve which
are related to this field. You can click on this section to get the questions.
17. | When a canal flowing under pressure is carried below a natural drainage such that its F.S.L. does not touch the underside of the supporting structure, the structure so provided, is called |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
18. | Side slopes generally kept for canals in loam soil, are : |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
19. | The main function of a diversion head works of a canal from a river, is |
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
20. | The top soil of a water logged field becomes more alkaline and infertile if its pH value is |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
21. | The sinuosity of a meander is the ratio of |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
22. | For designing the venturi head, |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
23. | For the design of major hydraulic structures on the canals, the method generally preferred to, is based on |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
24. | Pick up the correct statement from the following |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |