Irrigation - Section 1
Irrigation is a part of this engineering and we provide many MCQs to solve which
are related to this field. You can click on this section to get the questions.
25. | Pick up the incorrect statement from the following. Culturable commanded area is the gross area of an irrigation canal system less |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
26. | The top of the capillary zone |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
27. | Groynes are generally built |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
28. | Pick up the correct statement from the following |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
29. | For the stability of a structure against seepage pressure according to Khosla's creep theory, the critical gradient is |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
30. | When a canal is carried over a natural drainage, the structure provided, is known as |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
31. | In a Sarda type fall, the rectangular crest, may be used for discharge upto |
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
32. | Fundamental momentum equation for a hydraulic jump, is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |