Irrigation - Section 1
Irrigation is a part of this engineering and we provide many MCQs to solve which
are related to this field. You can click on this section to get the questions.
33. | Pick up the incorrect statement from the following: |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
34. | If L is total length of a canal in kilometres, P is total perimeter of its lining in metres and C is the cost of lining per square metre, the additional expenditure involved on lining, is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
35. | For smooth entry of water in a canal, the angle between head regulator and water is generally kept |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
36. | When a canal and a drainage approach each other at the same level, the structure so provided, is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
37. | A water-logged land is found suitable for cultivation due to |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
38. | In a canal syphon, the flow is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
39. | According to G.W. Pickles the effect of confining the flood water of a river between levee, is to increase |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
40. | Retrogression of the bed level of a river downstream a weir, occurs due to |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |