Hydraulics - Section 1
In this section, you will get important MCQs of Hydraulics and you can solve them
to check the aptitude ability. We provide all the important MCQs to the students.
41. | A syphon is used |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
42. | The time required to close a valve gradually is (where L is the length of pipe and C = velocity of pressure wave) |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
43. | Bernoulli's equation assumes that |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
44. | If the volume of a liquid weighing 3000 kg is 4 cubic metres, 0.75 is its |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
45. | The total pressure force on a plane area is equal to the area multiplied by the intensity of pressure at its centroid, if |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
46. | If the atmospheric pressure on the surface of an oil tank (sp. gr. 0.8) is 0.1 kg/cm2, the pressure at a depth of 2.5 m, is |
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
47. | The maximum vacuum created at the summit of a syphon is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
48. | The property of steam function ψ is : |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |