Hydraulics - Section 1
In this section, you will get important MCQs of Hydraulics and you can solve them
to check the aptitude ability. We provide all the important MCQs to the students.
25. | While applying the Bernoulli's equation |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
26. | An independent mass of a fluid does not posses |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
27. | A piezometer opening in pipes measures |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
28. | The momentum correction factor (β) for the viscous flow through a circular pipe is |
|||||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
29. | Inside pressure in a hollow soap bubble in the air is : (where d is the diameter of the bubble) |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
30. | A cylinder 3 m in diameter and 4 m long retains water one side as shown in the below figure. If the weight of the cylinder is 2000 kgf, the horizontal reaction at B is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
31. | The side slope of Cipolletti weir is generally kept |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
32. | Pick up the correct statement from the following :
|
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |