Hydraulics - Section 1
In this section, you will get important MCQs of Hydraulics and you can solve them
to check the aptitude ability. We provide all the important MCQs to the students.
17. | Euler's equation for motion of liquids, is given by |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
18. | An ideal flow of a liquid obeys |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
19. | Maximum efficiency of transmission of power through a pipe, is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
20. |
|
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
21. | When two layers of a fluid separated by dy move over the other with a difference of velocity dv, causes a shearing stress |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
22. | Hydrostatic pressure on a dam depends upon its |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
23. | A short tube mouthpiece will not run full at its outlet if the head under which the orifice works, is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
24. | Discharge Q over a rectangular weir of length L and height H, is given by the equation
|
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |