Hydraulics - Section 1
In this section, you will get important MCQs of Hydraulics and you can solve them
to check the aptitude ability. We provide all the important MCQs to the students.
33. | Product of Renold number, Froud's number and Mach number is : |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
34. | The shear stress distribution in viscous fluid through a circular pipe is : |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
35. | The ratio of maximum velocity to average velocity of viscous fluid through a circular pipe is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
36. | Critical depth (h) of a channel, is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
37. | Time of emptying liquid from a hemispherical vessel through an orifice at its bottom, is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
38. | The moment of inertia of a floating body along its longitudinal axis and the volume of water displaced by it are I and V respectively. The height of the metacentre above centre of buoyancy of the body, is |
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
39. | Unit of kinematic viscosity is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
40. | Most economical section of a circular channel for maximum discharge |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |