Fluid Mechanics - Section 1
There are many problems and MCQs available on Fluid mechanics which
you can solve easily to test your aptitude in fluid mechanic field.
41. | The net positive suction head (NPSH) of a centrifugal pump is defined as the sum of the velocity head and the pressure head at the |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
42. | Schedule number of a pipe, which is a measure of its wall thickness, is given by |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
43. | Most commonly used joint in the underground pipe lines is the |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
44. | The head loss in turbulent flow in a pipe varies |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
45. | Hydraulic mean depth (Dm) for a circular pipe of diameter 'D' flowing full is 0.25 D. For a circular channel, at Dm = 0.3 D, gives the condition for the maximum |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
46. | Head developed by a centrifugal pump depends on its |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
47. | The normal stress is the same in all directions at a point in a fluid, when the fluid is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
48. | When the momentum of one fluid is used for moving another fluid, such a device is called a/an |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |