Fluid Mechanics - Section 1
There are many problems and MCQs available on Fluid mechanics which
you can solve easily to test your aptitude in fluid mechanic field.
33. | The terminal velocity of a small sphere settling in a viscous fluid varies as the |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
34. | Nominal size of the discharge pipe of a pump is usually __________ the nominal size of the inlet pipe. |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
35. | Which of the following denotes the effect of compressibility in fluid flow ? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
36. | Molten soap mass is transported by a __________ pump. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
37. | Water hammer in a pipeline results from the |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
38. | In case of hydraulically smooth pipe, the resistance to flow depends only on the Reynolds number, whereas for a hydraulically rough pipe, the resistance to flow is governed by the relative roughness. Two pipes are said to have the same hydraulic roughness, when they have equal values of |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
39. | The velocity profile for turbulent flow through a closed conduit is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
40. | With increasing flow rate, the hydraulic efficiency of a centrifugal pump |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |