Fluid Mechanics - Section 1
There are many problems and MCQs available on Fluid mechanics which
you can solve easily to test your aptitude in fluid mechanic field.
25. | A particle A of diameter 10 microns settles in an oil of specific gravity 0.9 and viscosity 10 poise under Stoke's law. A particle B with diameter 20 microns settling in the same oil will have a settling velocity |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
26. | The dimension of dynamic viscosity is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
27. | What is the normal range of exit cone angle of a venturimeter ? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
28. |
|
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
29. | Power loss in an orificemeter is __________ that in a venturimeter. |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
30. | At high Reynolds number |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
31. | Foot valves provided in pumps are __________ valves. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
32. | If the discharge of a centrifugal pump is throttled, then its suction lift |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |