Fluid Mechanics - Section 1
There are many problems and MCQs available on Fluid mechanics which
you can solve easily to test your aptitude in fluid mechanic field.
17. | Dimension of surface tension is(where, F = force, L = length) |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
18. | The maximum delivery pressure of compressors can be upto __________ atmospheres. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
19. | For Laminar flow through a packed bed, the pressure drop is proportional to (Vs is the superficial liquid velocity and Dp is the particle diameter) |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
20. |
|
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
21. | The ratio of the depth of flow to the hydraulic radius for the most economical trapezoidal section, in open channel flow is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
22. | In fluid flow, cavitation is caused, if the |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
23. | The fluid in which the shearing stress within it is proportional to the velocity gradient across the sheared section, is called a __________ fluid. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
24. | The pitot static tube does not measure the __________ pressure. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |