Fluid Mechanics - Section 1
There are many problems and MCQs available on Fluid mechanics which
you can solve easily to test your aptitude in fluid mechanic field.
9. | Pressure drag does not depend upon the |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
10. | Pick out the wrong statement. |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
11. | Maximum theoretical suction lift for water at 15°C by a centrifugal pump is 34 ft. The same for water at 90°C will be __________ ft. |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
12. | Which of the following is not concerned with the fluid-particle interaction ? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
13. | For the transfer of solution of thick slurry, the pump used is a __________ pump. |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
14. | All pipes of a particular nominal size have the same |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
15. | Co-efficient of velocity is __________ the coefficient of discharge. |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
16. | Which of the following is not a dimension-less parameter ? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |