| 41. | If the resultant of two equal forces has the same magnitude as either of the forces, then the angle between the two forces is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 42. | A body of weight W is required to move up on rough inclined plane whose angle of inclination with the horizontal is α. The effort applied parallel to the plane is given by(where μ = tanφ = Coefficient of friction between the plane and the body.) |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 43. | The angle of inclination of a vehicle when moving along a circular path __________ upon its mass. |
|||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 44. | The range of projectile on a downward inclined plane is __________ the range on upward inclined plane for the same velocity of projection and angle of projection. |
|||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 45. | The velocity ratio in case of an inclined plane inclined at angle θ to the horizontal and weight being pulled up the inclined plane by vertical effort is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 46. | The coefficient of restitution for elastic bodies is one. |
|||
Answer: Option B Explanation: Coefficient of restitution for elastic bodies is 0 - 1. Coefficient of restitution for perfect elastic bodies is 1. |
| 47. | The term 'force' may be defined as an agent which produces or tends to produce, destroys or tends to destroy motion. |
|||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 48. | Two balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor. One of the ball with velocity v is made to struck the second ball. Both the balls after impact will move with a velocity |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
