25. | The mechanical advantage of a lifting machine is the ratio of |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
26. | The range of a projectile is maximum, when the angle of projection is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
27. | The frequency of oscillation of a torsional pendulum is
|
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
28. | The total time taken by a projectile to reach maximum height and to return back to the ground, is known as time of flight. |
|||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
29. | In the shown figure, if the angle of inclination of the plane is increased, then acceleration of the system will |
|||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
30. | The force required to move the body up the plane will be minimum if it makes an angle with the inclined plane __________ the angle of friction. |
|||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
31. |
The above figure shows the two equal forces at right angles acting at a point. The value of force R acting along their bisector and in opposite direction is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
32. | If a number of forces are acting at a point, theirresultant will be inclined at an angle θ with the horizontal, such that |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |