33. | Which of the following is an equation of linear motion?(where, u and v = Initial and final velocity of the body, a = Acceleration of the body, and s = Displacement of the body in time t seconds.) |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
34. | If the masses of both the bodies, as shown in the below figure, are reduced to 50 percent, then tension in the string will be |
|||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
35. | Moment of inertia of a triangular section of base (b) and height (h) about an axis passing through its C.G. and parallel to the base, is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
36. | The unit of angular acceleration is |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
37. | The time of flight (t) of a projectile on an upward inclined plane is(where u = Velocity of projection, α = Angle of projection, and β = Inclination of the plane with the horizontal.) |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
38. | Moment of inertia of a circular section about an axis perpendicular to the section is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
39. | Coefficient of friction is the ratio of the limiting friction to the normal reaction between the two bodies. |
|||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
40. | A smooth cylinder lying on its convex surface remains in __________ equilibrium. |
|||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |