| 17. | The algebraic sum of the resolved parts of a number of forces in a given direction is equal to the resolved part of their resultant in the same direction. This is known as |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 18. | The distance, between the point of projection and the point where the projectile strikes the ground, is known as range. |
|||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 19. | The centre of gravity of an equilateral triangle with each side a, is __________ from any of the three sides.
|
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 20. | The maximum frictional force, which comes into play, when a body just begins to slide over the surface of the other body, is known as |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 21. | The bodies which rebound after impact are called |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 22. | When a particle moves along a circular path with uniform velocity, there will be no tangential acceleration. |
|||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 23. | A body will begin to move down an inclined plane if the angle of inclination of the plane is __________ the angle of friction. |
|||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 24. | Static friction is always __________ dynamic friction. |
|||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
