| 49. | Which motor is NOT suitable for use as a DC machine? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The squirrel cage motor is the only one without any connection to the armature. |
| 50. | What is the relationship between resistivity r and conductivity s? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 51. | The first step to getting output from a laser is to excite an active medium. What is this process called? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: A collection of atoms or molecules that can be excited to a higher energy state is called an active medium. Before lasing can occur, the active media is "pumped". The process of raising the atoms in the active media from a lower energy state to a higher state is like pumping water up from a well. |
| 52. | The first step to getting output from a laser is to excite an active medium. What is this process called? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: A collection of atoms or molecules that can be excited to a higher energy state is called an active medium. Before lasing can occur, the active media is "pumped". The process of raising the atoms in the active media from a lower energy state to a higher state is like pumping water up from a well. |
| 53. | What frequency range is the High Frequency band? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The HF band is based on frequencies 3 to 30 Mhz. AM radio stations are in the HF band but normally are stated in kilohertz. |
| 54. | What does VVVF stand for? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: It is a method of controlling the speed of an AC induction motor, whereby speed, current and torque can all be accurately controlled. |
| 55. | The most common format for a home video recorder is VHS. VHS stands for...? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: JVC (Japan Victor Corporation) and Matsushita (Panasonic) developed the VHS format to compete with Sony which developed the Beta format as the first home video cassette recorder. VHS originally stood for Vertical Helical Scan, but now means Video Home System. |
| 56. | Made from a variety of materials, such as carbon, which inhibits the flow of current...? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: So named because it resists (or inhibits) the flow of current. |
