| 17. | Compact discs, (according to the original CD specifications) hold how many minutes of music? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: According to many stories surrounding the origin of the compact disc, 74 minutes was settled on because it would comfortably contain all of Beethoven's 9th symphony on one disc. Although some stories reference a specific Sony higher-up who claimed this as his favorite piece of music, stories differ. All that's known for sure is that Sony insisted on this and won out over Phillips' original 60 minute proposal. |
| 18. | Who built the world's first binary digit computer: Z1...? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 19. | What will a UPS be used for in a building? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: UPS stands for Uninterruptible Power Supply. Examples of equipment that may require a UPS supply are computers, fire detection systems, hospital operating theatre equipment and escape route lighting. |
| 20. | What are three types of lasers? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The first laser was a solid state laser. Solid state refers to any solid material like a glass rod. Diode lasers are very common because they are used to read compact disks and digital video disks in computers, CD players, and DVD players. Before diode lasers, the most common type of laser may have been the helium-neon laser, in which the active medium is a combination of the two gasses helium and neon. |
| 21. | "FET" is a type of transistor, Its full name is ________ Effect Transistor...? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The terminals of FETs are called gate, drain and source. You might be more familiar with bipolar junction transistors (BJTs), which have terminals called base, collector and emitter. FETs were conceptualized first, but BJTs were easier to produce and so developed sooner. |
| 22. | The NTSC (National Television Standards Committee) is also used in the country of...? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 23. | What was the first ARPANET message? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 24. | '.TXT' extension refers usually to what kind of file? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
