| 1. | What does EPROM stand for? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: A chip found in alomst every microprocessor... |
| 2. | What was the active medium used in the first working laser ever constructed? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Theodore Maiman built the first working laser using a ruby rod while working at Hughes Research Laboratories in Malibu, California. It lased for the first time on May 16, 1960. |
| 3. | Larger buildings may be supplied with a medium voltage electricity supply, and will required a substation or mini-sub. What is the main item of equipment contained in these? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The transformer is used to transform a medium voltage supply to a low voltage supply, e.g. from 11 000 V to 400 V. A transformer is rated in kVA, kilo-Volt-Amps, which is a measurement of electrical power. |
| 4. | The input used by an antenna or cable to a TV set uses frequencies called...? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: RF is radio frequency. IF is intermediate frequency used inside the TV for processing. AF is audio frequency. SAP is second audio program which may have another language or other soundtrack as an option to the main soundtrack. |
| 5. | What is the term to ask the computer to put information in order numerically or alphabetically? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 6. | '.BAT' extension refers usually to what kind of file? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 7. | Voltage is sometimes referred to as EMF, or Electromotive...? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The term EMF, or Electromotive Force, its use now in decline, is attributed to Italian physicist Alessandro Volta (1745-1827). Today we generally use the term "voltage" - can you guess why we call it that? |
| 8. | Who co-created the UNIX operating system in 1969 with Dennis Ritchie? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
