| 41. | The ozone layer restricts |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 42. | Frederick Sanger is a twice recipient of the Nobel Prize for |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Frederick Sanger Born Aug. 13, 1918, Rendcombe, Gloucestershire, England. English biochemist who was twice the recipient of the Nobel Prize for Chemistry. He was awarded the prize in 1958 for his determination of the structure of the insulin molecule. He shared the prize (with Paul Berg and Walter Gilbert) in 1980 for his determination of base sequences in nucleic acids. Sanger was only the fourth two-time recipient of the Nobel Prize. |
| 43. | During World War II, when did Germany attack France? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 44. | Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 45. | Hermann Scheer (Germany) received right Livelihood Award in 1999 for |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 46. | Guru Gobind Singh was |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Guru Gobind Singh (1666-1708). The 10th Guru of the Sikhs who founded the Khalsa the inner council of the Sikhs in 1699. He is said to be the author of Dasam Granth. |
| 47. | Georgia, Uzbekistan and Turkmenistan became the members of UNO in |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 48. | Film and TV institute of India is located at |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
