This is an engineering field and if you think your aptitude level
is good in this field then you can solve the MCQs available in this section.
| 9. | Disinfection of drinking water, is done to remove |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 10. | Pick up the incorrect statement from the following. The underground sources of water, is from |
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 11. | The factor affecting per capita demand, is |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 12. | The R.L. of ground water table on the sides of a valley is 1505 m whereas R.L. of the stream water is 1475 m. If 60° slope consists of pervious soil between R.L. 1485 m to 1500 m, the gravity spring may be expected at the point of reduced level |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 13. | According to IS : 1172-1963, a minimum of 135 litres of water capita per day, is required for |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 14. | The least thickness of class B cast iron (spun) pipe, is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 15. | For determining the velocity of flow of underground water, the most commonly used non-empirical formula is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
| 16. | Q is the discharge from an unconfined tube well with depression head s through its pipe of radius rw. If the radius of influence is R, the length of the required strainer, is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
