Railways is portion of Civil Engineering and in this section you will get all the basic
questions related to railways which you can solve easily.
9. | If α is switch angle and R is radius of the turnout, the length of the tongue rail, is |
|||||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
10. | Pick up the incorrect statement from the following: |
|||||||||
Answer: Option E Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
11. | Safe speed (V) on a curve of radius 970 metres provided with two transition curves on Board Gauge track, is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
12. | A welded rail joint is generally |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
13. | Bearing plates are used to fix |
|||||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
14. | On a straight railway track, absolute levels at point A on two rails are 100.550 m and 100.530 m and the absolute levels at point B 100 m apart are 100.585 m and 100.515 m respectively, the value of twist of rails per metre run, is |
|||||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
15. | The tread of wheels is provided an outward slope of |
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
16. | Maximum wheel base distance provided on Indian B.G. tracks, is |
|||||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |