There are questions available about GATE exam and in this section
you will find all the questions and problems to solve these MCQs.
41. | The capacities of "One-way 1.5 m wide sidewalk (persons per hour)" and "One-way 2-lane urban road (PCU per hour, with no frontage access, no standing vehicles and very little cross traffic)" are respectively. |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
42. | Some of the structural strength of a clayey material that is lost by remoulding is slowly recovered with time. This property of soils to undergo an isothermal gel-to-soil-to-gel transformation upon agitation and subsequent rest is termed : |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
43. | A two span beam with an internal hinge is shown below. The conjugate beam corresponding to this beam is
|
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
44. | The span to depth ratio limit is specified in IS : 456-1978 for the reinforced concrete beams, in order to ensure that the |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
45. | The wall shown in the below figure has failed. The cause of failure or the error made in the design of the failded wall is : |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
46. | In a steady radial flow into an intake, the velocity is found to vary as (1/r2), where r is the radial distance. The acceleration of the flow is proportional to |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
47. | On sag (or valley) curves the available sight distance is determined based on : |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
48. | The treatment that should be given to the water from a deep tube well is : |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |