There are questions available about GATE exam and in this section
you will find all the questions and problems to solve these MCQs.
17. | The cylinder strength of the concrete is less than the cube strength because of |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
18. | The permissible bending tensile stress in concrete for the vertical wall of an R.C. water tank made of M 25 concrete is : |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
19. | Flexible pavements derive stability primarily from : |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
20. | In reinforced concrete, pedestal is defined as compression member, whose effective length does not exceed its least dimension by |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
21. | A steady discharge of 1 cumec flows uniformly in a rectangular channel 1 m wide at a depth of 250 mm. The slope of the channel bed is : |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
22. |
|
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
23. | In an iceberg, 15% of the volume projects above the sea surface. If the specific weight of sea water is 10.5 kN/m3 , the specific weight of iceberg ir kN/m3 is |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
24. | The minimum area of tension reinforcement in a beam shall be greater than |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |