There are questions available about GATE exam and in this section
you will find all the questions and problems to solve these MCQs.
9. | The peak discharge of the instantaneous unit hydrograph of a basin, when compared to the peak discharge of a 4-hour unit hydrograph of that basin, would be |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
10. | In a compaction test, as the compaction effort is increased, the optimum moisture content |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
11. | For the frame shown in the below figure, the maximum bending moment in the column is, |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
12. | Vane tester is normally used for determining in situ shear strength of : |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
13. | The vertical stress at depth z, directly below the point load p is (k is a constant) |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
14. | A single rapid test to determine the pollu-tional status of river water is : |
|||||||
Answer: Option C Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
15. | The depth of tension crack in a soft clay (φu = 0) is |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
16. |
|
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |