There are questions available about GATE exam and in this section
you will find all the questions and problems to solve these MCQs.
33. | Lysimeter and Tensiometer are used to measure respectively, one of the following groups of quantities : |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
34. |
|
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
35. | The Prandtl mixing length for turbulent flow through pipes is |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
36. |
|
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
37. | A nozzle discharging water under head H has an outlet area "a" and discharge coefficient cd = 1.0. A vertical plate is acted upon by the fluid force Fj when held across the free jet and by the fluid force Fn when held against the nozzle to stop the flow, the ratio Fj/Fn is
|
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
38. | A hydraulic turbine has a discharge of 5 m3/s, when operating under a head of 20 m with a speed of 500 rpm. If it is to operate under a head of 15 m, for the same discharge, the rotational speed in rpm will approximately be |
|||||||
Answer: Option A Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
39. | Shear stress develops on a fluid element, if : |
|||||||
Answer: Option D Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |
40. | Is 459-1978 recommends to provide certain minimum steel in a RCC beam |
|||||||
Answer: Option B Explanation: No answer description available for this question. Let us discuss. |